Fysiotherapie Jan Janszen

Fysiotherapie Jan Janszen is al jaren een bekend adres in Huizen. Sinds 1982 ben ik werkzaam in de eerste lijn als algemeen practicus en heb inmiddels meer dan 35 jaar ervaring als fysiotherapeut.

PRAKTIJKINFORMATIE

  • De praktijk is gevestigd aan de Hellingstraat 22 in Huizen beschikt over twee behandelkamers, een wachtkamer en een ruime oefenzaal met diverse apparaten t.b.v. van herstel van kracht en conditie.
  • In de praktijk zijn ook 3 vrouwelijke fysiotherapeuten werkzaam.
  • U kunt terecht met of zonder verwijzing van een arts of specialist.
  • We zijn is aangesloten bij alle zorgverzekeraars en wij declareren de behandelingen rechtstreeks.
  • Er is voldoende parkeergelegenheid en de praktijk is goed toegankelijk voor minder validen.
  • De praktijk is alle werkdagen geopend van 07.30-18.00 uur. In avond en weekend op aanvraag.

EERSTE BEZOEK:

Bij het eerste bezoek krijgt u een uitgebreide intake en onderzoek om te screenen of u op de juiste plek bent voor behandeling van uw klacht. Hierop volgend wordt samen met u het doel besproken, het behandelplan en traject ingezet. Ook uw eigen inbreng wordt uiteraard hierin meegenomen.

Fysiotherapie aan huis of in instelling met verwijsbrief
U kunt ook thuis of in een instelling behandeld worden, voor wie niet in staat zijn om de praktijk te bezoeken. In een thuis situatie kan er goed beoordeelt worden waar de problemen zich tijdens het dagelijks bewegen voordoen en zij kunnen daar adequaat op reageren met aanwijzingen en adviezen. Hiervoor vragen we een wel verwijsbrief van de huisarts of specialist.

WERKWIJZE:

  1. Bewust maken: Door u kennis te geven over uw blessure, u te informeren over herstel belemmerende factoren en u te motiveren tot het doen van oefeningen thuis, zorgen wij voor uw eigen inbreng en inzicht in uw herstelmogelijkheden.
  2. Soepel maken: Met massages, triggerpoint dry needling en rekoefeningen proberen we uw spieren weer ontspannen te krijgen. Passieve en actieve gewrichtsmobilisaties zorgen voor verbetering van de gewrichtsbewegingen en medical taping kan dit resultaat behouden.
  3. Sterk maken: Na het soepel maken volgt spierversterking en stabiliteitstraining door middel van aktieve oefentherapie en FysioFitness.

SPECIALISATIES:

Behandeling van nek-schouder-armklachten.
Naast de reguliere fysiotherapie is de praktijk gespecialiseerd in de behandeling van klachten van arm, nek en schouder (KANS). Deze klachten ontstaan vaak door een trauma (val) of door een verkeerde houding en/of bewegingspatroon al dan niet in combinatie met een stressfactor.

Dry Needling
Dit is een behandelmethode, waarbij de fysiotherapeut de triggerpoints in spieren aanprikt met een droge acupuntuurnaald, dat wil zeggen dat er geen vloeistoffen worden geinjecteerd. Triggerpoints zijn pijnlijk verkrampte “spierknopen”, die uitstralende pijn veroorzaken in het verloop van de spier of zenuwbaan. Aanprikken van zo'n triggerpoint geeft een kortdurende aanspanning van de spier (twitch) met daarna ontspanning en pijnvermindering in het uitstralingsgebied.

Beweeggroepen
Naast de individuele fysiotherapie begeleiden zij ook de zogenaamde beweeggroepen voor specifieke aandoeningen, zoals diabetes, COPD, artrose en hartfalen. U traint in kleine groepen met lotgenoten, die met elkaar ervaringen kunnen delen en elkaar motiveren en stimuleren. De belasting wordt langzaam opgebouwd, zodat u geleidelijk vertrouwt raakt met de mogelijkheden van de inspanningen voor uw lichaam.

FyioFitness
Verantwoord bewegen onder leiding van een van onze fysiotherapeuten in groepen van maximaal 8 deelnemers om optimale begeleiding te garanderen. Het doel is opbouwen van belastbaarheid en conditie van het houdings- en bewegingsapparaat ter preventie of terugkeer van klachten in het dagelijks bewegen, arbeid en sport. Tevens is het versnellen van terugkeer naar arbeid en/of sport na een verzuimperiode door ziekte of blessure een doel.

MEER INFORMATIE

Kijk op onze website: www.fysiotherapie-janjanszen.nl of bel 035-5241255