Linde van Geel, holistisch therapeut

 

Holistisch therapeut / verpleegkundig endoscopist                

Gespecialiseerd in prikkelbare darm syndroom en ademhalingsklachten
Samen met mijn levenspartner partner Bert Voerman(GZ-psycholoog) voeren wij "praktijk de piramide" in Huizen. Naast mijn werk als holistisch therapeut / coach werk ik part time als VPK endoscopist in een regulier ziekenhuis en voer ter behandeling en preventie dikke darm onderzoeken(coloscopie) uit. Ik voel mij dus verbonden met de reguliere en alternatieve (complementaire) gezondheidszorg.

Wat doet een holistisch therapeut / coach

Aan de hand van je hulpvraag gaan we samen door middel van gesprekken, praktische lichaamsgerichte-, en verbeeldingsoefeniningen, onderzoeken hoe je de harmonie weer kan herstellen in jezelf en in jou leven.

Prikkelbare darm klachten

Ik heb mij gespecialiseerd in hypnotherapie bij prikkelbare darm klachten(PDS). Op de site van de maagleverdarm stichting staat veel informatie over PDS. Voor behandeling van het Prikkelbaar Darm Syndroom verwijzen zij onder andere naar hypnotherapie. Wetenschappelijk onderzoek (door o.a. Dr. Peter J. Whorwell ) heeft aangetoond dat met hypnotherapie Prikkelbaar Darm Syndroom succesvol behandeld kan worden.

Ademhalingsklachten

Verder heb ik mij gespecialiseerd als ademcoach en begeleid ik mensen met een "verstoorde" ademhaling, hyperventilatie en astma. Gedachten, gedrag en emoties werken op elkaar in en dit vertaald zich weer naar de manier van ademhalen. Door de ademhaling te harmoniseren krijgen we lucht in plaats van in te houden en kunnen we ontspannen in de spanning. De manier van ademen heeft iets te vertellen en dat te ontrafelen geeft letterlijk en figuurlijk lucht.

Verder kan je ook terecht met de volgende klachten

  • Stress, paniekaanvallen, angst.
  • Weinig zelfvertrouwen, onzeker zijn of een laag zelfbeeld hebben.
  • Meer rust willen ervaren, kunnen ontspannen en genieten.
  • Leren omgaan met lichamelijke klachten waarvoor de huisarts/specialist geen oplossing weet.
  • Verwerken van het verleden (trauma / boosheid / verdriet / schuldgevoel enz).
  • Moeite hebben met het toelaten, herkennen en erkennen van emoties.

Vergoedingen

Door mijn registratie bij de VNT worden de kosten (geheel of gedeeltelijk) vergoed door een groot aantal ziektekostenverzekeraars, vanuit het aanvullende pakket. Het voordeel van een vergoeding uit de aanvullende verzekering is dat het eigen risico van € 385,00 niet wordt aangesproken. Check altijd zelf de voorwaarden van de zorgverzekering die je hebt afgesloten.

Voor vragen en meer informatie verwijs ik je naar onze website. 
Je kan ons ook bellen of mailen.
www.praktijkdepiramide.nl

Praktijk de Piramide
Het spijk 22
1274 AX Huizen
Je kan ons ook bellen 06-25110773
of via de mail: info@praktijkdepiramide.nl