Multi Therapeutisch Centrum Huizen

Het MTC Huizen heeft 5 praktijken met in totaal 11 fysiotherapeuten en 2 oefentherapeuten. Het MTC heeft de volgende diensten:

- Fysiotherapie
De fysiotherapeut helpt u om snel weer in beweging te komen. De fysiotherapeut luistert naar uw wensen en klachten, onderzoekt uw lichamelijke situatie en mogelijkheden en behandelt uw klachten.
 
- Mensendieck Oefentherapie
De Mensendieck oefentherapeut onderscheidt zich door verder te kijken dan de klacht zelf. De klacht wordt geplaatst in het totaalbeeld van houding en bewegen van een cliënt. De oefentherapeut streeft naar een verbetering van de houdings- en bewegingstechniek. De therapeut gebruikt oefeningen uit het dagelijks leven. Hierdoor worden bestaande klachten beïnvloed en worden nieuwe klachten voorkomen.
 
Specialisaties
Het MTC heeft de volgende specialisaties:
 
- Manuele therapie
De manueel therapeut is gespecialiseerd in het losmaken van pijnlijke, stijve of geblokkeerde gewrichten van de wervelkolom, armen en benen. 
 
- Geriatrie fysiotherapie
De geriatrie fysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg van ouderen. De mobiliteit en de zelfstandigheid van de oudere patiënt. De geriatriefysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en mantel zorgers.
 
- Sport fysiotherapie
De sportfysiotherapeut helpt cliënten om na een ziekte of blessure weer te gaan sporten. Hij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. De sportfysiotherapeut helpt ook andere doelgroepen, zoals ouderen en kinderen.
 
- Haptotherapie
Gevoelens  en emoties en het bewustzijn hiervan zijn belangrijk voor ons welbevinden. De haptotherapeut brengt u in contact met wat u voelt en hoe daar mee omgaatHet doel is dat denken en voelen met elkaar in evenwicht komen. Uw veerkracht wordt groter, en u staat vitaler en sterker in het leven. Haptotherapie is geschikt bij spanningsklachten zoals hoofdpijn, hyperventilatie, stressklachten, burn-out en overspannenheid. Haptotherapie helpt ook bij het bepalen van grenzen, onzekerheid, pijnklachten bij chronische aandoeningen en onverwerkte emoties.
 
- Oedeem fysiotherapie
De oedeemfysiotherapeut behandelt patiënten met oedeem, een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. De oedeemfysiotherapeut stimuleert de afvoer van vocht met oefentherapie en met manuele lymfedrainage, een specifieke massage techniek. Daarnaast worden zwachtels, tape en therapeutische kousen gebruikt tegen vochtophoping.
 
- De specialisatie Parkinson
De Ziekte van Parkinson leidt tot verschillende beperkingen in het dagelijks leven. Een gespecialiseerde fysiotherapeut, aangesloten bij ParkinsonNet, helpt u om te gaan met deze beperkingen. Doel is het verbeteren of behouden van uw zelfstandigheid.
De behandeling en begeleiding worden afgestemd op uw persoonlijke situatie en de mate waarin de Ziekte van Parkinson zich bij u ontwikkeld heeft. Dit kan bij u thuis of op de praktijk.
 
Aanvullende specialisaties
- Echografie
Echografie is een methode om botten, gewrichten, spieren, pezen, kapsel en banden in beeld te brengen en te bestuderen. Echografie levert specifieke informatie over de weefselkwaliteit bij een blessure en bij weefselherstel.
 
- Dry Needling
Dry Needling maakt pijnlijke, stijve spieren weer los via gericht prikken met een naaldje binnen de spier. Na de behandeling worden oefeningen voor thuis gegeven om de stijfheid te bestrijden.
 
Beter met bewegen
De missie van het MTC is Beter met Bewegen.  Regelmatig bewegen bevordert de gezondheid. De therapeuten van het MTC helpen u te gaan bewegen met:
 
- Medische Trainingstherapie
De medische trainingstherapie verbetert de stabiliteit van gewrichten en de controle van houding en beweging.  De medische trainingstherapie traint doelgericht de juiste spieren.
 
- Beweegprogramma’s MTC
Mensen met een chronische aandoening hebben baat bij een actieve leefstijl. De therapeut van het MTC stelt een beweegprogramma samen dat is afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen. Het beweegprogramma kan zelfstandig of in groepsverband worden afgewerkt. De groep bestaat uit mensen met een vergelijkbare aandoening of conditie. In de groep kunt u elkaar steunen, stimuleren en ervaringen uitwisselen.
 
- Running therapie
Running therapie helpt de deelnemer zelfstandig of in groepsverband te gaan hardlopen. Running therapie bestaat uit intensieve begeleiding en coaching.
 
Meer informatie
Bezoek onze website www.mtchuizen.com voor meer informatie of bel ons 035 52 41389 
Inloopspreekuur: Iedere maandag en donderdag om 8.00 uur