Dermatoscopie

Bij dermatoscopie worden dermatoscopische foto’s aan het dermatologisch consult toegevoegd. Met deze foto's wordt door de hoornlaag heengekeken, zodat dieper gelegen structuren beter bestudeerd kunnen worden. Dermatoscopie is vooral geschikt voor het beoordelen van gepigmenteerde plekken, zoals verdachte moedervlekken.

Teledermatoscopie

Dermatoscopie leent zich, vanwege het visuele karakter van dermatoscopisch onderzoek, bij uitstek voor telegeneeskunde. Telegeneeskunde is zorg met behulp van internet, bijvoorbeeld via e-mail of e-Consult. Dankzij Teledermatoscopie hoeft driekwart van de patiënten met huidklachten niet doorverwezen te worden naar een specialist in het ziekenhuis. Bovendien worden ernstige huidziekten eerder ontdekt en kunnen spoedgevallen juist sneller worden doorverwezen.

Hoe werkt Teledermatoscopie?

Teledermatoscopie maakt gebruik van macro-, overzichts- en dermatoscopische foto’s. Net als bij Teledermatologie bekijkt de dermatoloog de patiënt-informatie en verstuurt de bevindingen, conclusies en adviezen weer naar de huisarts. De huisarts kan dan de patiënt zelf behandelen of alsnog fysiek verwijzen.

Wat heeft u eraan?

Als u vragen heeft over gepigmenteerde vlekken, dan hoeft u alleen uw huisarts te bezoeken. De huisarts maakt vervolgens foto's van de aandoening en stuurt de foto's naar de dermatoloog. De dermatoloog bekijkt de foto's en geeft advies over de behandeling. Teledermatoscopie vergroot de kans op vroegtijdige opsporing van kanker.

Heeft u vragen over huidaandoeningen?

De huisartspraktijk van José van Ditmarsch beschikt over de juiste apparatuur om huidaandoeningen in de praktijk te fotograferen.
Maak een afspraak met de doktersassistente voor het teledermatologisch spreekuur, 035-3030390.

Verdachte moedervlekken

Als u verdachte moedervlekken structuren meent te herkennen maak dan een afspraak voor het teledermatologisch spreekuur met de dokters-assistente, 035-3030390.